Workshop

Workshop

2024. május 31. 10:00

Kritikus beteg/skill gyakorlatok (Dr. Krivácsy Péter, Dr. Berta László, Dr. Rohács Diána)

Kezdő rezidensként is “belefuthatunk” egy kritikus állapotú gyermekbe, ahol minden perc számítani fog. Hogyan kezdjük el az ellátását? Mi tévők legyünk, ha adott esetben mi vagyunk a legtapasztaltabbak és nekünk kell irányítani a csapatot? Hogyan referáljunk beteget intenzív osztályos átadás kapcsán? Skill gyakorlataink során nem csak az elméleti tudnivalókat hozzuk el nektek, hanem a szimulációk kapcsán gyakorolhatjátok a csapatmunkát és fejleszthetiket önbizalmatokat is.

 

Lumbálpunkció (Dr. Szabó Sándor, Dr. Juhász Orsolya)

Ugye tudod, ha felmerül a meningitis lehetősége, mint diagnózis és a beteg állapot engedi, a gyermeket meg kell lumbálni? Te lumbáltál már? Itt az alkalom, hogy gyakorolj! Reméljük megjelenik a lumbál tű végén a “liquor” :) Szeretettel várunk lumbálpunkciós workshopunkon. Gyere és gyakorolj és tudj meg mindent a meningitis elleni védőoltásokról is.

 

Radiológiai alapok (Dr. Seszták Timea)

Mihez kezdjünk egy röntgen képpel? Hogyan álljunk neki az értelmezésének? Egy részletes ultrahang lelet red flag jeleit észrevesszük vajon? Egy gyermekradiológus szemével kaphatunk iránymutatást workshopunk alkalmával, hogy akár alapellátásban dolgozva akár klinikusként mi az amire oda kell figyeljünk a radiológiai leletek értelmezése során.

 

Szoptatási tanácsadás (Dr. Bagyuráné Dr. Frank Veronika, Dr. Botlik Dóra)

Veled is előfordult már, hogy egy csecsemő édesanyja szoptatással kapcsolatban kérdezett és nem nagyon tudtál segíteni? Nem tudod mi az a szoptanít/SNS? Azt hitted a bölcsőt csak az újszülött fekhelyére mondjuk? Akkor itt a helyed!

 

Táplálás workshop (Dr. Béres Nóra, Kovács Ildikó, Koczó Anita)

Milyen eszközök állnak rendelkezésünkre enterális táplálás esetén? Milyen indikációk és kontraindikációk lehetnek az adott eszköz használatában? Mit tegyünk egy eldugult szonda esetén, milyen típusú eszközt válasszunk hosszú és rövid távra? Hasonló izgalmas, gyakorlatias kérdésekkel, esetekkel foglalkozunk majd táplás workshopunk alkalmával.  

 

Újraélesztés (Dr. Muzslay Eszter, Dr. Hauser Balázs)

Ha van gyakorlat, amit nem lehet túlzásba vinni az ismétléssel, az az újraélesztés. A gyermekgyógyászat csak szűkebb szakterületein belül válhat rutinos gyakorlattá számunkra az újraélesztés, de nem feledkezhetünk el róla, hogy bármikor szükségünk lehet erre a precíz tudásra, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozunk. 

 

Vizelet árnyalatai (Dr. Mikes Bálint, Dr. Agócs Róbert)

Szalmasárga, piros, kóla színű, esetleg narancssárga? Milyen árnyalatokban pompázhat a vizelet? Mi az ami fiziológiás állapotokhoz tartozik és mi az amiről bizonyos patológiás folyamatokra kell gondoljunk? Kivesézzük a vizelet összes árnyalatát. 

A jelentkezés díjmentes, de regisztrációhoz kötött! Részvétel a jelentkezések sorrendjében történik.

0 Ft / fő

Szponzoráció, kiállítás
Adminisztráció
Regisztráció, szállás
Kongresszusi iroda
Ementin Kft.